Srbija: Zbog korupcije uhapšena 53 lica, budžet oštećen za 10 miliona eura

Policija Srbije je u opsežnoj akciji, usmjerenoj ka sprečavanju i suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe i podnijela krivične prijave protiv još 25 ljudi osumnjičenih za više različitih krivičnih djela, posebno u vezi sa zloupotrebama u državnim organima, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
Stefanović je rekao da se procjenjuje da su te osobe od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samoupravama i drugim privrednim subjektima nanijeli štetu veću od 10 miliona eura.

Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću “Lasta” Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda “Zemun”, i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javno-komunalnih preduzeća, prenosi RTS.

“Ova akcija je još jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od krivičnog gonjenja”, poručio je Stefanović.

Kako Blic saznaje, među osobama protiv kojih je prijava podnijeta u redovnom postupku nalazi se i Dragan Đurić, bivši predsjednik Partizana, kao i aktuelni predsjednik FK Sloga iz Leskovca, Zoran Đorđević.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*