Nakon Wawrinke Damir Džumhur kući poslao i Granollersa

Nakon što je senzacionalnom pobjedom jučer u 1. kolu ATP turnira u Dubaiju elimisao Stana Wawrinku, trenutno trećeg tenisera na ATP ranking-listi, Damir Džumhur je danas s 2:0 u setovima savladao i 36. igrača svijeta Španca Marcela Granollersa. Rezultat po setovima glasio je 6:3 i 6:4.

Najbolji bh. teniser već na samom startu meča spasio je tri break lopte jer je Španac u prvom gemu imao vodstvo 40:0. Uzbuđenja nije manjkalo ni u drugom gemu u kojem je Džumhur iskoristio drugu break priliku i poveo s 2:0.

Ipak, Granollers se nije dao tako lako. U narednom gemu je oduzeo servis Damiru i smanjio na 2:1, a potom je uslijedio Džumhurov rebreak za 3:1. Peti gem, u kojem je servirao bh. teniser, pripao je Špancu, pa je rezultat glasio 3:2.

Trend “gubljenja servisa” nastavio se i u petom gemu prvog seta. Trenutno 77. teniser svijeta uspio je iskoristiti drugu break loptu u ovom gemu i nakon pola sata igre stići do prednosti od 4:2. Popularni Džumi uspio je u sedmom gemu da zadrži svoj servis i povede s 5:2.

Granollers, koji u ovom momentu zauzima 36. mjesto na ATP ranking-listi, osmi gem je riješio u svoju korist, pa je Damir dobio priliku da na svoj servis stavi tačku na “i” kada je riječ o prvom setu. Bh. teniser to je učinio na način da je protivniku prepustio samo jedan poen u devetom gemu, te je nakon 40 minuta igre sasvim zasluženo poveo s 1:0 u setovima.

Drugi set Granollers je otvorio dosta suvereno, bez da je ijedan poen prepustio našem teniseru, a potom je iskoristio i prvu break loptu u drugom gemu i poveo s 2:0, baš kao što je to Džumhur učinio u prvom setu.

Granollers je suvereno držao svoj servis i u trećem gemu, a Damir je u četvrtom gemu sačuvao svoj servis i smanjio na 3:1.

Poslije vodstva Španca od 4:1 uslijedio je bolji period igre našeg tenisera. Rođeni Sarajlija prvo je smanjio na 4:2, a potom odlično igrom stigao do break nakon kojeg je rezultat glasio 4:3. Dobra igra u osmom gemu Damiru je donijela izjednačenje kojim se u potpunosti vratio u meč.

Džumhur se tu nije zaustavio. Odličnu igru prenio je i u naredni gem u kojem je materijalizovao drugu break loptu i stigao do vodstva od 5:4, ali i prilike da na svoj servis riješi pitanje pobjednika u ovom meču, što je i učinio u narednom gemu i nakon sat i 16 minuta igre stigao do zaslužene pobjede.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*