(VIDEO) Nove investicije u rudnike TK

Udruženje za industriju, energetiku i  rudarstvo Kantonalne privredne komore Tuzla organizovalo je danas sjednicu Odbora  u proširenom sazivu o temi “Plan Investicija u rudnicima uglja na Tuzlanskom kantonu i TE Tuzla”.

Na sjednici su prezentovani investicioni programi za rudnike Kreka, Banovići, Đurđevik i Termoelektranu Tuzla. Kada je u pitanju rudnik Kreka, Sead Hodžić, izvršni direktor za tehničke poslove, investicije i razvoj u Rudiku Kreka kaže da su dosadašnje investicije već rezultirale rastom proizvodnje, a nova ulaganja će stabilizovati sistem rada.

U ovoj godini u rudnike bi se trebalo uložiti više od 240 miliona KM, najavio je Srđan Mićanović, ministar industrije, energetike i rudarstva TK.

Nurudin Žunić, sekretar Udruženja energetike, rudarstva i industrije KPK Tuzla smatra da se mora ulagati u energetski sektor jer razvoj cijelog kantona ovisi o tome.

U komori je nedavno osnovan i klaster Energy investment, kojeg čini pet velikih privatnih firmi sa respektabilnim prihodom. One će zajedno nastupati na tržištu što će doprinijeti jačanju energetskog sektora na području TK.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*