Podrška obilježavanju 60. godišnjice Srednje muzičke škole u Tuzli

Obilježavanje jubileja, 60. godišnjice rada Srednje Muzičke škole u Tuzli, koja odnedavno nosi ime uvaženog profesora Čestimira Dušeka, bila je tema današnjeg sastanka premijera TK Bege Gutića i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatana Muratovića sa direktoricom Škole Zrinkom Andrejaš.

„Za ovogodišnje obilježavanje godišnjice rada Škola je osmislila bogat muzičko scenski program. Osim koncerata naših učenika, po prvi puta nakon 1982. Godine, ove godine planiramo upriličiti i našim građanima podariti koncert profesora Srednje muzičke škole „Čestimir Dušek“ u Tuzli, a u okviru cjelokupne manifestacije očekujemo i učešće Muzičke akademije, naših sadašnjih učenika i učenika koji su nakon završene naše škole danas studenti Akademije“ kazala je direktorica Andrejaš.

„Cijenimo značaj i ulogu Srednje muzičke škole u Tuzli, te neprocjenjivi doprinos koji ona daje obrazovnom sistemu Tuzlanskog kantona. S tim u vezi, a uzimajući u obzir i značaj same manifestacije obilježavanja jubileja 60 godina rada i djelovanja, obim i visok stepen kvaliteta ove svečanosti , Vlada Tuzlanskog kantona će finansijski, ali i na druge načine podržati njeno održavanje. Time želimo dodatno skrenuti pažnju na značaj ove srednjoškolske ustanove u našem kantonu koja je razvila toliko muzičkih talenata i svima nama podarila eminentnih muzičkih imena“, rekao je premijer Gutić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*