Završen nastavak 4.redovne sjednice Gradskog vijeća Tuzle

U nastavku četvrte redovne sjednice Gradsko vijeće Tuzle je usvojilo Odluku o pristupanju izradi regulacionog plana Kreka – sjeveroistok u Tuzli. Usvojena je i Odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodnom  JKP „Komemorativni centar“ Tuzla i Fondaciji „Istina Pravda Pomirenje“ Tuzla, a s tim u vezi i zaključak da se u kategoriju za neposrednu pogodbu uvedu i lica koja već koriste poslovne prostore u vlasništvu Grada, a u stanju su socijalne potrebe.

Takođe, zaključkom je definisano i da osobe koje koriste poslovne prostore u gradskom vlasništvu određen vremenski period, mogu i dalje nastaviti s njihovim korištenjem i bez raspisivanja konkursa, a pod uslovom da redovno plaćaju zakupninu.

Usvojena je i Odluka o obavljanju dimnjačarksih poslova, a takođe i Informacija o provedenim inspekcijskim nadzorima u 2016. Godini.  Vijećnici su kontstatovali da Služba za inspekcijske poslove radi sa smanjenim brojem ljudi, te su zaključkom naložili materijalno i kadrovsko jačanje Službe.

Vijeće je razmotrilo i Analizu problematike zapošljavanja na području grada Tuzle, sa posebnim akcentom na zapošljavanje mladih, s prijedlogom mjera, kao i Informaciju o bezbjedonosnoj situaciji na području grada, s posebnim akcentom na MZ Ljepunice, Lipnica i Lipnica Gornja. S tim u vezi je istaknuto da je u pomenutim naseljima zabilježen povećan broj provala i krađa u stambenijm objektima, pa je načelnik Policijske uprave Tuzla Zoran Teofilović kazao da je izvršena kriminalistička obrada nad 20 osoba, od kojih je 6 uhapšeno.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*