Prirodni lijek za srce star čak 800 godina

Recept časne sestre Hildegarde protiv srčanih problema preuzeli su i mnogi ljekari te ga objavljivali u svojim djelima.
Ona je zdravlje gledala kao dio božanske prirode. U svojim medicinskim djelima Hildegarda opisuje sa posebnom tačnosti mnoge bolesti i njihove simptome te ih razlikuje zavisno od uzroka. Sveta Hildegarda iz Bingena (1098-1179.) bila je srednjovjekovna redovnica koja je tokom cijelog života tvrdila da ima vizije putem kojih je prenosila spoznaje dobivene od Božjega glasnika.

Pripravci uključuju sastojke kojih nema u njenom kraju i koje ona nikad nije vidjela.

Vino za srčane bolesnike

Vino za pomoć srčanim bolesnicima koji imaju problema s treperenjem, probadanjem, lupanjem i preskakanjem srca, djelotvorno je i kod aritmije, a postiže rezultate i kod neugodne angine pektoris.

Potrebno: stabljike peršuna – 10 komada; domaće vino – 1 litar – crno ili bijelo, najvažnije je da je potpuno prirodno; vinski ocat – 2 velike kašike; domaći prirodni med 300 grama.

Oniks i vino za srce

Koga muče bolovi u srcu ili rebrima, neka zagrije oniks (poludragi kamen) u rukama ili na koži tijela i neka u lončiću na vatri zagrije vino, ukloni lončić s vatre, drži oniks iznad isparavajućeg vina kako bi se znoj što izbija iz njega pomiješao s vinom, a tad neka ga ponovno stavi u vino. Neka vino odmah pije pa će srčana bol proći.

Desetak potpuno svježih stabljika peršuna s lišćem, ali bez korijena, stavite u litar prirodnog čistog vina (može i crno i bijelo – samo da je domaće) i dodate mu jednu do dvije velike kašike vinskog octa. Na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta (oprez – pjeni se). Kasnije dodajte meda, i to pravog pčelinjeg, i lagano kuhajte 4 minute. Dok je još vrelo, vino za srce dobro procijedite i prelijte u staklene boce (koje ste prethodno dezinfikovali koncentrisanim alkoholom).

Što bolje zatvorite bocu s lijekom. Na dnu boce nastaje talog, koji takođe slobodno možete piti jer ne šteti, a veoma je ljekovit. Preporuka je dnevno uzimati jednu do dvije kašike ovog prirodnog lijeka, sve dok se tegobe ne ublaže i potpuno ne iščeznu. Kod težih srčanih oboljenja vino za srce se može uzimati više mjeseci. Maksimalna doza je 3 supene kašike po danu, i to samo kod najtežih bolesnika.

 

(Vijesti.ba / Avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*