Vujanović: Ostaviti Međunarodnom sudu pravde da radi svoj posao

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je danas u Sarajevu da bi trebalo ostaviti Međunarodnom sudu pravde da radi svoj posao kada je u pitanju podnošenje zahtjeva za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u predmetu BiH protiv Srbije.
Podsjetio je da je nepotrebno u ovoj fazi komentirati to pitanje jer još se razmatra, kaže Vujanović, pitanje da li je Sakib Softić ovlašteni agent BiH u tom sudu.

– Da sam to pitanje komentirao prije podnošenja zahtjeva ostao bih pri tome, ali nakon što je to pitanje tretirano kao proceduralno mislim da sam dužan da to sada ne komentiram – stav je crnogorskog predsjednika.

Podvukao je da zemlje regiona u odnosu na događaje iz prošlosti imaju različita mišljenja, ali to ne bi trebalo narušiti sadašnje odnose i zajedničku prosperitetnu budućnost.

– Moramo se navići da živimo s različitim viđenjima nekih događaja iz prošlosti, ali i navići se na to da oni ne smiju ugrožavati sadašnje i buduće odnose. Koegzistencija različitosti u odnosu na isto za ovaj region je nužna – kazao je Vujanović.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravi u dvodnevnoj službenoj posjeti Bosni i Hercegovini u okviru koje će se susresti s brojnim bh. dužnosnicima.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*