14.500 posjetilaca u nedjelju posjetilo Pannonicu

Tokom vikenda Pannonicu je posjetilo više od 20 hiljada ljudi, a u nedjelju je zabilježen rekordan broj posjetilaca u ovoj sezoni.

14.500 posjetilaca jučer je spas od vrućine potražilo na gradskoj plaži. Veliki broj gostiju došao je iz susjednih zemalja, posebno istočne Slavonije i zapadne Srbije, a tu su bili i turisti iz evropskih zemalja koji se trenutno nalaze u Tuzli.

Maid Porobić, Direktor JKP Pannonica Tuzla, za RTV7 je istakao da je zbog lošeg vremena odgođen niz manifestacija koje su trebale biti održane u prethodnom periodu, ali zabave na Pannonici nije nedostajalo.

Uz svakodnevne sportsko-rekreativne aktivnosti, već je organizovano i nekoliko kulturnih i sportskih događaja. Za naredni period najavljeno je još mnogo zanimljivih manifestacija koje će sigurno učiniti posjet jezerima još ugodnijim. Panonika je izvršni realizator 6. festivala umjetnosti mladih – Kaleidoskop koji će se održati u avgustu. Najavljeno je i nekoliko sportsko-rekreativnih turnira u odbojci na pijesku, zabava elektronske muzike i susreta motorista.

Građani, ali i turisti, nadaju se ljepšim vremenskim prilikama jer je oaza slanog okusa njihovo omiljeno odredište u vrućim ljetnim danima.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*