BIHAMK: Vozačima se savjetuje oprezna vožnja

Ugaženog snijega na kolovozu, ovoga jutra ima na putnim pravcima Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Bosanski Petrovac-Drvar. Dodatne poteškoće na ovim dionicama stvara jak vjetar koji mjestimično pravi manje sniježne nanose. Na ostalim putnim pravcima u BiH, kolovoz je pretežno mokar ili vlažan. Zbog niskih temperatura u jutarnjim satima, upozoravamo na moguću poledicu na dionicama u planinskim predjelima, kao i mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz, posebno na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Na putevima u južnim krajevima, vozače upozoravamo na jake udare vjetra.

Na autoputu A-1 Kakanj – Zenica Jug u mjestu Donji Tičići, zbog sanacije klizišta saobraća se sporije, u oba smjera jednom trakom.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*