Na GP Rača otkrivena tri migranta iz Indije i Pakistana sakriveni u kombiju

Na carinskom terminalu MGP Rača 13.3.2017. prilikom pregleda teretnog motornog vozila, registarskih oznaka R. Srbije, pripadnici Granične policije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje BiH otkrili su tri ilegalna migranta.
Dva Indijca i Pakistanac bili su sakriveni u tovarnom prostoru kamiona u kojem je državljanin Srbije prevozio ivericu iz Rumunije u BiH.  Rad na predmetu je nastavljen.

Oduzete dukserice vrijednosti oko 48.000 KM

Pripadnici Jedinice granične policije Brčko na magistralnom putu Bijeljina – Brčko 11.3.2017. godine otkrili su veću količinu tekstilne robe bez potrebne dokumentacije. Roba je otkrivena kontrolom kombija Renault, bh. registarskih oznaka, u kojem su se nalazili bh. državljani dvadesetdvogodišnji K.N. i dvadesetšestogodišnji N.B. Privremeno je oduzeto 738 Champion dukserica tržišne vrijednosti oko 48.000 KM.

Rad na predmetu je nastavljen pod nadležnošću Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Lišeni slobode prema potragama 

Pripadnici JGP Bijeljina 12. i 13.3.2017. lišili su slobode troje državljana BiH.

Na MGP Rača 13.3.2017. prilikom ulaska u BiH lišen je slobode pedesettrogodišnji B.B. jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „tjelesna povreda“. Bit će predat službenicima Sudske policije Bijeljina. Na MGP Brod prilikom ulaska u BiH 12.3.2017. lišen je slobode četrdesetogodišnji M.P. kojeg potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela „oštećenje tuđih prava“. Predat je službenicima Sudske policije Doboj. Istog dana na MGP Brod prilikom izlaska iz BiH lišena je slobode četrdesetsedmogodišnja B.H. koju potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnih djela „krađa“. Predata je pripadnicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Orašje 12.3.2017. lišili su slobode tridesetogodišnjeg R.M. jer ga potražuje Općinski  sud u Lukavcu zbog krivičnog djela „krađa“. Ovaj bh. državljanin kontroliran je prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje. Predat je pripadnicima Sudske policije Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*