Nema zastoja u izdavanju pasoša, 20. marta potpisivanje ugovora s Milabuerom

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i njegov zamjenik Vojin Mijatović potvrdili su danas da niti jedan dan neće doći do zastoja u proceduri izdavanja pasoša.
– Već 20. marta, Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) i njemačka firma Milabuer potpisat će jednogodišnji ugovor – kazao je Osmanović.

Preostaje da IDDEEA, dodao je, u što kraćem periodu raspiše međunarodni tender u kojem će učestvovati sve prepoznatljive kompanije koje proizvode pasoše te da se u roku od oko sedam mjeseci dobije ugovor na 3-4 godine.

Pojasnio je da će jednogodišnji ugovor obuhvatiti 550.000 pasoških knjižica.

– Po mojim saznanjima, cijene bi trebale ostati iste kao što su bile prije u trogodišnjem ugovoru s Milabuerom – rekao je ministar Osmanović.

Zamjenik ministra Mijatović podsjetio je na svoju raniju izjavu, kada je kazao da građani BiH neće ostati bez pasoša.

– Mnogi su bili skeptični, ali evo danas se i zvanično to desilo – istakao je.

Zahvalio je ministru Osmanoviću i svima iz IDDEEA-e koji su prošli kroz mukotrpan proces kako bi vratili povjerenje građana BiH u institucije.

Iz Agencije za identifikacione dokumente ranije je bilo rečeno da građani BiH od 21. marta neće moći dobiti nove pasoše, a razlog je bio nedostatak pasoških knjižica.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*