Od 26 uhapšenih, 18 osoba predato u nadležnost Tužilaštva KS

Od 26 uhapšenih osoba u akciji “Praznik” njih 18 jutros je predato u nadležnost Tužilaštva KS i bit će zadržani 24 sata, a tom zakonskom roku postupajući tužilac će odlučiti o daljim mjerama u ovom slučaju.

Osobe su uhapšene po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od marta do septembra 2016. godine počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnim djelom posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Na čelu ove kriminalističke grupe bio je Nihad Bakal, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, jučer su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu i Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji sa MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), MUP-om Zapadno-hercegovačkog kantona (ZHK) i CJB Istočno Sarajevo, u operativnoj akciji “Praznik” izvršili pretrese na 31 lokaciji i uhapsili su 26 osoba.

U pretresima na području Kantona Sarajevo, HNK-a, ZHK-a i Istočnog Sarajeva učestvovalo je više od 300 policijskih službenika.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem postupku.

(Avaz/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*