Sedam medalja za sportiste Specijalne olimpijade na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji

Sportisti Specijalne olimpijade BiH na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji osvojili  osam medalja, od čega dvije u alpskom skijanju I pet u nordijskom trčanju.

Olimpijske pobjednice  postale su Edna Šunjić koja je osvojila zlatnu medalju u veleslalomu u grupi F06 sa rezultatom 1:21,96

Nastupili  su I ostali naši takmičari u alpskom skijanju gdje je Tanja Glavočević osvojila IV mjesto, Spomenko Martinović  I Andrija Radoš V mjesta u svojim grupama, dok   Harun Tanović nije uspio završiti utrku.

Bronzanom medaljom u veleslalomu okitila se Merima Osmanović koja je startala u grupi F02 sa vremenom 1:07,50  s

Na drugom skijalištu za nordijsko trčanje  naši su sportisti bili  više nego uspješni. Održana su finalna takmičenja u trci na 1000m u muškoj I ženskog konkurenciji,  gdje su se osvajale medalje za medaljom.

Olimpijsko zlato osvojila je Edita  Dikonja u trci na 1000 m u grupi F14, srebrnu medalju u trci na 1000 m osvojila je Sanela Ćorović u grup F11,  a Selmedina Berišaj, takodjer u grupi F11 bronzanu medalju, Hiba Sultanović je osvojila bronzanu medalju u grupi F07. Od muškaraca bronzanom medaljom okitio se Radenko Savanović u grupi M09.

Pored osvajača medalja  nastupili su I Josip Adzaip (IV mjesto),  Kristina Klačar  I Nemanja Šević (V mjesto) I Njegoš Mihailović (VII mj.)

Danas će se u alpskom skijanju održati divizoniranje u disciplini slalom, dok će se finalne trke  na 500 m u nordijskom skijanju za sve nase takmičare-ke.

 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*