Tuzlanska publika uživala u poklonu: Na Svjetski dan pozorišta odigrana predstava “Budala na večeri”

U Narodnom pozorištu Tuzla večeras je izvedena predstava “Budala na večeri” kao poklon tuzlanskoj publici na Svjetski dan pozorišta.

Predstava “Budala na večeri” je u režiji Midhata Kušljugića, a igraju: Milenko Iliktarević, Edis Žilić, Elvis Jahić, Ivana Perkunić Mešalić, Željka Marinić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić.

Iako je tuzlanskoj publici ovo djelo poznato, jer je u Narodnom pozorištu Tuzla premijerno izvedeno 11. februara 2015. godine, sala Narodnog pozorišta je i ove večeri bila ispunjena, a glumci su nagrađeni dugotrajnim aplauzom.

Podsjećamo da se radi o komediji, djelu Francisa Vebera, francuskog scenariste i redatelja koji se proslavio tokom sedamdesetih godina brojnim skečevima, komičnim pričama i pozorišnim predstavama.

Priču kreiraju bogati pariški izdavač Pierre Brochant i njegovi isto tako bogati prijatelji koji se nadmeću u tome koji će na večeru koju organizuju dovesti veću budalu kojem će se podsmjehivati i što će ih zabaviti. Priča donosi mnoštvo zanimljivih i komičnih situacija koje su u mnogo navrata izazivale smijeh publike.

Prije početka predstave, tuzlanski glumac Boris Balta je pročitao ovogodišnju poruka za Svjetski dan pozorišta. Ove godine sastavila ju je francuska filmska i pozorišna glumica Isabelle Huppert. U svojoj se poruci osvrnula na historiju toga umjetničkog projekta, ali i objasnila što za nju danas znači pozorište te koliku važnost ima u društvu u kojem danas živimo.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*