BIHAMK: Povoljni uslovi na cestama

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po pretežno suhom kolovozu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prevojima, javljaju iz BIHAMK-a.

Vozači se pozivaju na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. I pored povoljnih vremenskih uslova, posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno do 15.aprila.

Na putevima na kojima se izvode radovi saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije.

Izdvajaju se autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman), Kakanj – Zenica Jug (u mjestu Donji Tičići) i Zvirovići-Kravice (ispred mosta Studenčica i od tunela Bijela Vlaka do vijadukta Pavlović), kao i magistralni putevi: M-18 Olovo-Kladanj, M-18 Simin Han-Priboj, M-17 Čapljina-Studenci, M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-17 Nemila-Žepče-Maglaj i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana povremeno saobraća usporeno, saopšteno je iz BIHAMK-a.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*