Amir Zukić bi uskoro mogao na slobodu, uložena žalba na pritvor

Općinski sud u Sarajevu uskoro bi trebalo da odluči da li će poništiti ili potvrditi Rješenje kojim je Amiru Zukiću i ostalim uhapšenim u akciji “Bosna” produžen pritvor za još dva mjeseca.

Advokat Amira zukića Jasmir Muratović uložio je žalbu, a kako je rekao za Klix.ba, u žalbi su tražili da njegov klijent bude pušten na slobodu.

“Zatražili smo ukidanje pritvora i da se brani sa slobode, jer smatramo da ne stoje navodi u vezi s izvršenjem krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, niti osnovanosti pritvora. Ima mnogo povreda odredbi zakona i sve smo to naveli u žalbi. Nadamo se da će biti na slobodi, jer prvostepeno rješenje smatramo nezakonitim”, rekao je Muratović.

Zukićev advokat kazao je kako sud obično u ovakvim slučajevima donosi odluku u roku od sedam do 10 dana od dana predavanja žalbe s obzirom na to da se Zukić nalazi u pritvoru.

Općinski sud donio je Rješenje o produženju pritvora 16. marta, što znači da bi konačna odluka mogla biti poznata narednih dana.

Podsjetimo, generalni sekretar SDA Amir Zukić, zastupnik u PSBiH Asim Sarajlić, pomoćnik generalnog direktora Rudnika Banovići Mirsad Kukić, radnik KCUS-a Safet Bibić, zaposlen na KCUS-u, penzioner Senad Trako, direktor privatne kompanije Nedžad Trako, penzioner Ramiz Karavdić, radnik Elektroprivrede BiH Esed Džananović i penzioner Seid Fazlagić optuženi su da su od aprila 2016. godine do 26. augusta 2016. godine, počinili krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela, u vezi s krivičnim djelom primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem te krivično djelo protuzakonitog posredovanja.

Optužnica je potvrđena 13. marta. Optuženi su uhapšeni u okviru akcije “Bosna”.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*