Stonoteniseri slijedeće sedmice na pripremama u Tuzli: Cilj plasman u A diviziju EP u Luxemburgu

Muška seniorska stonoteniska reprezentacija će nastupiti na dodatnim kvalifikacijama za odlazak na prvenstvo Evrope u Luxemburg.

Na prethodnim kvalifikacijama koje su se održale u Albaniji u oktobru prošle godine naša selekcija zauzela je ubjedljivo prvo mjesto u skupini –K. Izuzetan uspjeh postigli su stonoteniseri uprkos izostanku odličnog internacionalca Admira Duranspahića.

Naša reprezentacija je bila u skupini sa: Crnom Gorom, Škotskom, Albanijom i Maltom, te zabilježila sve četiri pobjede. U baraž se plasirala i ekipa Škotske (drugoplasirana), kao i ekipe iz skupine -L Norveška i Irska.

Dodatne kvalifikacije, odnosno baraž, održaće se u Irskoj u Dablinu od 15-04.-17.04.2017  godine.

Samo prvoplasirana ekipa s ovog baraža izboriće učešće u A diviziji narednog Evropskog prvenstva. Za našu reprezentaciju nastupiće Admir Duranspahić (Francuska); Armin Aličić (Vogošća); Ivan Bobaš (CM-Vitez), i selektor Vladimir Ivanek.

Pred odlazak na kvalifikacije planirano je održavanje priprema u trening kampu reprezentacije Bosne i Hercegovine u Tuzli, a domaćin je Stonoteniski klub Kreka-Edelex Tuzla.  Pripreme su planirane od 02.04.-08.04.2017 godine.

Unatoč teškim protivnicima, naša reprezentacija na kvalifikacijama očekuje pozitivan rezultat i plasman u A diviziju Evropskog stonoteniskog prvenstva u Luxemburgu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*