Realizacija ˝Spajalice˝, nakon Tuzle, i u Vukovaru

Predstavnici Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla, partnera u projektu “Spajalica”, u srijedu, 29. marta 2017. godine, prisustvovali su svečanom otvaranju Spajalice – Odjela za mlade Gradske knjižnice Vukovar. Prostor je otvoren u sklopu projekta „SPAJALICA – Youth Corner infrastructure and services development within public libraries”, koji se provodi od 5. aprila 2016. godine.
Partneri na projektu s hrvatske strane su Gradska knjižnica Vukovar i Grad Vukovar, a partner iz Bosne i Hercegovine je Javna ustanova Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla.
Svečanom otvaranju su prisustvovali predstavnici Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, te mnogi drugi uvaženi gosti.
Prisutnima se ispred partnerske biblioteke obratio v.d. direktora Edin Jahić, koji je istakao važnost otvaranja namjenskih prostora za mlade, kao i davanja većeg značaja akivnostima posvećenih mladima. U svom obraćanju se osvrnuo na same početke saradnje i razvijanje ideje koja je rezultirala brojnim uspješnim radionicama za mlade, kao i otvaranjem namjenskih prostora, prvo u februaru ove godine u NUB “Derviš Sušić” Tuzla, a sada i u Gradskoj knjižnici Vukovar.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*