Stiže novi temperaturni šok: Kiša, nevrijeme i pad temperature, a krajem sedmice čak i mraz…

Taman kada se naviknemo na izuzetno tople proljetne dane i raskomotimo na ugodnom suncu, stižu informacije o promjeni vremenskih prilika koje nikoga neće radovati.
Novi temperaturni šok sprema se od sredine iduće sedmice, praćen padom temperature, kišom i grmljavinom, a krajem sedmice jutarnje temperature opet bi se mogle spustiti ispod nule.
Vrijeme narednih dana
U nedjelju 02.04.2017. – sunčano. Tokom poslijepodneva poraste naoblake, što ponegdje u centralnim područjima, na istoku i jugoistoku Bosne može usloviti pljusak kiše. Vjetar, slab do umjeren, istočni i jugoistočni. Jutarnje temperature od 4 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 18 do 24 °C.
U ponedjeljak 03.04.2017. – sunčano. Tokom poslijepodneva poraste naoblake u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, što može usloviti pljusak kiše praćen grmljavinom. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 17 do 23 °C.
U utorak 04.04.2017. – pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine uglavnom u poslije podne i u večernjim satima. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 11 do 17, na jugu od 16 do 21 °C.
U srijedu 05.04.2017. – pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 10 do 15, na jugu od 15 do 20 °C.

 

Snijeg na planinama, mraz u centralnoj Bosni
Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, početkom aprila doći će do povećanja oblačnosti iznad naše zemlje. Prema sinoptičkim kartama od nedjelje (02. aprila) pa sve do subote (08. aprila), očekuje nas nestabilno vrijeme sa kišom, a izraženije padavina očekuju se u jugozapadnim područjima.
Prognozira se čak i snijeg, ali je on moguć samo u visokim planinskim predjelima.
Maksimalne temperature zraka u periodu od početka aprila pa do kraja prognoziranog perioda kretat će se između 10 i 22 stepena. Međutim, ubog niskih juutarnjih temperature, u ovom periodu moguć je i mraz, ali isključivo u centralnim područjima Bosne.
Na jugu će biti ugodno i toplo.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*