Dani Filozofskog fakulteta u Tuzli: Održan okrugli sto i prezentovani rezultati naučne studije

Danas su na Filozofskom fakultetu u Tuzli predstavljeni rezultati naučnoistraživačkog projekta „Doprinos dispozicijskih i okolinskih faktora na adaptaciju studenata uslovima obrazovanja u Bolonjskom procesu na Filozofskom fakultetu u Tuzli“. Održan je i okrugli sto na temu „Primjena kvalifikacionog okvira u Bosni i Hercegovini“.

Organizatori ovih događaja bili su nastavnici Odsjeka za pedagogiju i psihologiju.

Naučnoistraživački projekat studentima su predstavili nastavnici prof.dr. Tamara Efendić Spahić i doc.dr. Elvis Vardo. Naglasili su da je ovo prva naučna studija u Bosni i Hercegovini koja govori o adaptaciji studenata na uslove studiranja prema Bolonjskom procesu.  Cilj njihovog istraživanja je poboljšati uslove studiranja, ali i promocija Univerziteta u Tuzli kao važnog dijela globalne akademske zajednice. Nakon predstavljanja rezultata istraživanja, studenti su se uključili u diskusiju o istraživanju.

Izlagači okruglog stola na temu „Primjena kvalifikacijskog okvira u Bosni i Hercegovini“ bili su Haris Muhić iz Svjetskog univerzitetskog servisa Bosne i Hercegovine, dr.sc. Alma Dizdarević i dr.sc. Selma Porobić.

(UNTZ/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*