U Tuzli upriličena komemoracija novinaru Zvonimiru Banoviću

U prisustvu velikog broja rodbine, suradnika, prijatelja i građana, u Narodnom pozorištu u Tuzli danas je održana komemorativna sjednica u povodu prerane smrti Zvonimira Banovića (55), predsjednika Županijskog odbora HDZ Soli Tuzla i savjetnika u Ministarstvu sigurnosti BiH.

Komemoraciji su, među ostalim, prisustvovali član Predsjedništva i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, pomoćnik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, generalni konzul RH u BiH Ivan Bandić, te mnogi drugi.

Prigodnim govorima od preminulog Banovića, koji je najveći dio radnog vijeka proveo kao novinar, te kao član HDZ-a BiH, oprostili su se prijatelj Boris Ćurković, uime novinara iz nekadašnje redakcije “Tuzlanskog lista” Nedim Ćudić i Maja Nikolić, uime HKD “Napredak” Nikola Čiča, te uime Ministarstva sigurnosti BiH pomoćnik Mijo Krešić.

Od Banovića se na kraju oprostio Dragan Čović kazavši da “smo svi izgubili iskrenog domoljuba i časnog čovjeka”.- Njegovo djelovanje bilo je prvenstveno usmjereno na poboljšanje života u sredini u kojoj je živio i radio. Neka mu je laka zemlja koju je toliko volio, počivao u miru Božijem – rekao je, između ostalog, Dragan Čović.

(TIP/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*