Završen nastavak martovske sjednice Gradskog vijeća Tuzla

Gradsko vijeće Tuzla danas je, u nastavku martovske sjednice razmotrilo Informaciju o stanju ulične rasvjete u gradu. S tim u vezi usvojen je set zaključaka, te je Vijeće zatražilo podatke o tome zbog čega rasvjeta mjesecima nije funkcionisala u pojedinim dijelovima grada. Pokrenuta je i inicijativa za izmjenu federalnog Zakona o cestama, kojom se traži da se gazdovanje nad cestama koje prolaze kroz gradove, u ovom slučaju konkretno Tuzlu, povjeri organima lokalne samouprave.

Vijeće je primilo k znanju Informaciju o radu gradskog pravobranilaštva u prošloj godini, kao i Informaciju o podršci projektima iz oblasti poduzetništva, kao i Akcioni plan zapošljavanja grada Tuzle za period 2017 – 2020.godina.  Osim toga, razmotren je Nacrt Zakona o šumama i Nacrt prostornog plana područja posebnih obilježja dijela slivnog područja posebnih obilježja dijela slivnog područja akumulacije Modrac za period 2016 – 2036.godina sa mišljenjem nadležne službe i Upravnog odbora Zavoda za urbanizam Tuzla.

Osim toga, Gradsko vijeće je razmotrilo i inicijativu Aktiva direktora osnovnih škola grada Tuzle, te raspravljalo o problematici primjene granskog koletivnog ugovora iz oblasti zdravstva.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*