U Tuzlu stiže Bellydance Evolution, najveći svjetski orijentalni plesni spektakl

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi TK Mirsad Gluhić sa saradnicima je, u prostorijama Ministarstva, upriličio sastanak kome su prisustvovali voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Tuzlanskog kantona gospodin Asim Bečić, sa saradnicima i predsjednica Udruženja građana za razvoj kulture i umjetnosti „Artsinteza” Tuzla, gospođa Mirjana Tahirović i projekt menadžer Udruženja, gospođa Lejla Mehmedović.

Tema sastanka je planirano gostovanje Bellydance Evolution, najvećeg svjetskog orijentalnog plesnog spektakla. Bellydance Evolution će se predstaviti tuzlanskoj publici svojom najnovijom predstavom „Fantasm – Odyssey of Dreams” u periodu od 05.-07. maja ove godine.
Pored predstava, koje će biti održane u BKC Tuzla, u periodu boravka ove grupe u Tuzli, bit će upriličene tematske radionice kojima će prisustvovati preko dvije stotine učesnika iz svijeta i regiona.

 

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja je prepoznalo značaj ovog kulturnog događaja kao šansu za dodatno promoviranje Tuzlanskog kantona, kao regije sa izuzetnim turističkim potencijalima, koji će gostima biti predstavljeni tokom njihovog boravka na ovim prostorima, a Turistička zajednica Tuzlanskog kantona će iskoristiti priliku da obogati svoj fundus atraktivnim materijalom neophodnim za značajniju međunarodnu promociju Tuzlanskog kantona. Shodno navedenom, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona će svesrdno pomoći održavanje ovog kulturnog događaja.

(Vlada TK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*