Britain's Queen Elizabeth II arrives for an official state dinner in front of Germany's President Joachim Gauck's residence Bellevue Palace in Berlin, Wednesday, June 24, 2015. Queen Elizabeth II and her husband Prince Philip are on an official visit to Germany until Friday, June 26. (AP Photo/Markus Schreiber)

Kraljica Elizabeta zaposlila osobu koja je zadužena da joj “razgazi” nove cipele

Kada ste kraljica Engleske i vaše potrebe su kraljevske zbog čega je potrebno imati pomoćnike za brojne poslove od krucijalnog značaja. Jedan od tih poslova je i nošenje kraljicinih novih cipela prije nje.
The Evening Standard je objavio da je kraljica nedavno zaposlila osobu koja će joj “razgaziti” nove cipele. Kako kraljica ne bi imala žuljeve, uposlenica će svaki par cipela obuti na tanke čarape i šetati u njima po tepihu.

To je samo jedna u nizu kraljicinih potreba. Naime, njen bivši kuhar Darren McGrady tvrdi da je kraljica veliki sladokusac i da na putovanja često nosi svoju omiljenu tortu od čokolade i keksa. Prema njegovim riječima, kada kraljica putuje u dvorac Windsor, iza nje se u vozu vozi kuhar koji nosi njen desert.

“Svakog dana uzme malu krišku sve dok je ne pojede cijelu”, kazao je McGardy.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*