Ubistvo u Gračanici kod Živinica

Sinoć oko 21 sat u mjestu Gračanica kod Živinica  ubijen je dvadesetčetverogodišnji  Sedin Mušić iz Zelenike kod Živinica. Za ubistvo je osumnjičen dvadesetšestogodišnji Omer Fatić,  koji je odmah nakon  ubistva   lišen  slobode.

Fatić  je osumnjičen  da je  ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u  Mušića, koji je bio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo.

Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan,  a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog.  Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu  i u oštećenog,  koji je sjedio u automobili,  ispalio dva hica u gornji dio tijela.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije  MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice.  U toku je kriminalistička obrada,  nakon čega će  osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičenog, bit će izdata naredba  za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za sve druge potrebne istražne radnje i vještačenja  u cilju utvrđivanja svih okolnosti  vezanih za ubistvo.

(Odjel za odnose s javnošću Tužilaštva TK)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*