Slovenci namjerno stvaraju kaos na graničnim prijelazima?

VELIKE gužve na granici sa Slovenijom mogle bi biti manje. Naime, Slovenija poštuje novu schengensku uredbu i detaljno provjerava svaku osobu koja prelazi preko graničnog prijelaza.

Informacije do kojih je index neslužbeno došao govore da su na hrvatskom graničnom prijelazu Rupa otvorene dvije trake za prolaz vozila, dok je na slovenskoj strani otvorena samo jedna traka.

Nezadovoljni sporošću prelaska granice, čitatelji nam javljaju kako se stvara gužva jer se čeka na slovenskom graničnom prijelazu na kojemu je u samo jednoj traci poredan veći broj vozila, kako onih koji imaju prolaz tako i onih koji bi u nekim ranijim vremenima bili poslani “na stranu” pa bi se kontrola tih vozila obavljala tako da ne smetaju ostalima. Sada svi čekaju u istoj koloni, satima.

Kolona vozila i ljudi zadržava se na suncu satima

Iz PU Primorsko-goranske je za Index.hr potvrđeno da su na graničnom prijelazu Rupa, na ulazu u Hrvatsku, trenutno otvorene dvije trake, no da je za izlaz iz Hrvatske otvorena samo jedna traka.

Čak se i na nadzornim kamerama o stanju na prometnicama HAK-a vidi da, iako trenutno nema gužve na Rupi, i najmanja zadržavanje na prostoru između Hrvatske i Slovenije može smetati ne samo onima koji granicu prelaze, već i hrvatskoj Graničnoj policiji kojoj su službena vozila parkirana upravo na prostoru između slovenskog i hrvatskog prijelaza.

Zašto slovenska granična policija radi samo s jednom prometnom trakom i kakvo se stanje očekuje kad počne sezona odlazaka na ljetovanja i u Hrvatsku počne dolaziti tisuće turista, teško je procijeniti.

(Index.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*