BIHAMK: Na put ne idite bez zimske opreme

Zbog snijega na kolovozu otežano se saobraća na prevojima Komar (Travnik-Donji Vakuf) i Koprivnica (Bugojno-Kupres). Skrećemo pažnju vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme. Upozoravamo i na brojne odrone na magistralnom putu Donji Vakuf-Jajce-Crna Rijeka, zbog čega je na pojedinim dionicama otežano saobraćanje.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se tokom dana formiraju duže kolone vozila u oba smijera.

Od ostalih puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres i M-17 Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Orašje na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat, a na GP Donja Gradina oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, što dodatno usporava saobraćanje na ovim graničnim prelazima.

Zbog radova na području Crne Gore (Ilino brdo-Vilusi) i obustava saobraćaja, od 09 do 11 i od 13 do 15 sati ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*