Pjesničko druženje: Afirmacija poetskog izraza put do kreativnosti

U organizaciji Kreativne sekcije Udruženja studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (USERF), pod mentorstvom prof.dr.sc. Edine Šarić, za studente Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta upriličeno je druženje sa tuzlanskim književnikom. Isa Balkan je na interaktivan način promovisao poetski izraz objavljenih zbirki pjesama uz književne osvrte na istaknute književnike u čijem stilu pisanja je pronašao motivaciju za izgradnju vlastitog spisateljskog stila. „Kad su ruže posljednji put cvjetale“, „Sjaj u tmini“, „Ja ne znam da umrem“ i roman „Doba uvelog cvijeća“ nazivi su značajnih djela koje je interpretirao autor Isa Balkan, a čiji su citati doprli do ljubitelja umjetnosti.

„Zanimljivo gostovanje i topla dobrodošlica profesora i studenata, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, doprinijelo je tome da ću još jednu noć pod ovim tuzlanskim nebom pamtiti do kraja života. Želio sam najprije studentima svojim pjesmama prenijeti poruke univerzalne vrijednosti, zatim potaknuti mlade kreativce da još više stvaraju, ali i svoju dušu nahraniti slušajući mlade intelektualce okupljene oko umjetnosti i knjige. Naposljetku sve više vjerujem da vrijedim samo onoliko koliko puta namamim osmijehe dragim ljudima, a to mi je velika motivacija da nastavim stvarati“, objašnjava utiske i svoj književni put Isa Balkan.

Moderator programa prof.dr.sc. Edina Šarić je tokom programa inkorporirala terapijske efekte poetskog stvaralaštva i potencirala kreativni potencijal studenata kroz njihov vlastiti poetski izraz. Koristeći različite spisateljske metode studenti Specijalne edukacije i rehabilitacije su elemente proznog i poetskog stvaralaštva koristili kao načine iskazivanja intimnih lirskih sižea. Prisutnima se obratio i Ismar Smajlović kroz popularizaciju poetskog žanra iskazanog rep kulturom. Na taj način popularizirana je savremena društvena tematika. Kreativna sekcija USERF-a navedenim aktivnostima afirmiše poetski potencijal svakog pojedinca koji predstavlja značajan terapijski efekat i metod rada.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*