U BiH mokar i klizav kolovoz: Ne krećite na put bez zimske opreme

Na putevima u BiH danas se saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, dok samo na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima ugaženog snijega. Izdvajamo magistralni put Priluka-Glamoč-Mlinište gdje dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar, koji stvara sniježne nanose.

Apelujemo na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme. Upozoravamo na moguće nailaske na slomljeno drveće koje, pod težinom snijega, pada na kolovoz, kao i na brojne odrone. Skrećemo pažnju i na mjestimično jače udare vjetra, naročito u jugozapadnim krajevima.

Od puteva sa izmjenjenim režimom saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvajamo autoput A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Semizovac, M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj, M-16 Poriče-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Radovi i dalje traju na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se, tokom dana, sporije saobraća na ovim graničnim prelazima.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati).

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*