Odgođena terenska akcija „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“

„Let's Do It Tuzla“ koristi ovu priliku kako bi informisali javnost o realizaciji šeste terenske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“.

Naime, akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada, predviđena za 21.04.2017. godine na području Tuzle se odgađa do daljnjeg zbog vremenskih neprilika. Akcija će se realizovati u narednom periodu, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

Druženje volontera i volonterki koje je za ovaj datum predviđeno u „Just Caffe Pubu“ će biti organizovano, pa pozivaju na druženje od 20,00 sati u ovom lokalu.

Kolegama i kolegicama iz „Let's Do It“ timova širom Bosne i Hercegovine, koji će ovaj vikend pristupiti akciji čišćenja ilegalnih deponija otpada, žele puno sreće u realizaciji vjerujući da će i ove godine ponosno nositi epitet najvećeg i najmasovnijeg ekološkog projekta u našoj zemlji.

Projekat „Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 172.445 volontera, koji su očistili oko 13.000 tona otpada i zasadili 410.211 sadnica raznih vrsta drveća.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*