Prof.Samir Delibegović, tuzlanski hirurg, održao stručna predavanja u Shanghai East Hospital in China

Prof.dr. Samir Delibegović, specijalista opće hirurije i subspecijalista abdominalne hirurgije, te profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i osnivač i predsjednik Centra za medicinsku edukaciju Medicinska nadgradnja (Center for Medical Education Medical Upgrade), na poziv prof.dr. Jiangfan Zhu-a, sa Tongji University Shanghai, Shanghai East Hospital in China je boravio u ovoj Univerzitetskoj bolnici 11.04.2017.godine i održao dva stručna predavanja. Ova vrlo sadržajna i razvijena bolnica njeguje i uspostavlja saradnju sa stručnjacima raznih profila u oblasti medicine i razmjeni znanja i iskustava.

Prvo predavanje pod nazivom “The influence of the appendiceal base diameter on appendix stump closure in laparoscopic appendectomy”, bilo je namjenjeno abdominalnim hirurzima, a drugo “Radiologic advantages of possible use of polymer plastic clip in neurosurgery”, slušali su neurohirurzi ove bolnice.

Tongji Univerzitet je jedan od najstarijih i najcjenjenih univerziteta u Kini, osnovan 1907. godine, kada je uz pomoć Njemačke vlade formiran prvo “Njemački Medicinski fakultet za Kineze“u Šangaju. Shanghai East Hospital je bolnica Medicinskog fakulteta, smještena u Pudongu, novom dijelu Šangaja.

Poziv Prof. Delibegoviću da posjeti ovaj prestižni Univerzitet, održi stručna predavanja, podijeli svoja znanja i iskustva u oblasti tema o kojima je bila riječ, još je jedno priznanje bosansko-hercegovačkoj hirurgiji koja prati savremena dešavanja u ovoj dinamičnoj medinskoj disciplini.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*