Policiji nije prijavljen pokušaj samoubistva djevojčice

Nakon što su mediji u našoj zemlji prenijeli kako se, navodno, 12-godišnja djevojčica iz Gradačca, koja se nedavno našla na udaru javnosti nakon što je na YouTubeu objavila snimak pod nazivom “Ostavio me dečko”, pokušala ubiti, iz MUP-a Tuzlanskog kantona negirali su da im je takav slučaj prijavljen.

– U posljednjih 10-15 dana, na području koje operativno pokriva MUP Tuzlanskog kantona niti jednoj policijskoj stanici nije prijavljen slučaj pokušaja suicida maloljetne ženske osobe – kazali su za Faktor u MUP-u TK.

Iz MUP-a TK su naglasili i da bi, u slučaju da je djevojčici ukazana medicinska pomoć, bilo u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, tuzlanskom Kliničkom centru ili bilo kojem lokalnom domu zdravlja, policija morala biti obaviještena o tome.

– Međutim, takva informacija nije zaprimljena niti u Operativnom centru, niti u bilo kojoj od policijskih stanica – kazali su nam u policiji.

Prema (po svemu sudeći lažnoj) informaciji koju je prvi objavio “Euroblic”, a koja se potom brzo proširila i u drugim medijima, djevojčica je, navodno, nakon ismijavanja na društvenim mrežama pokušala sebi oduzeti život.

Kako se navodi, novinarima je ova informacija “potvrđena u MUP-u”, bez navođenja o kojem MUP-u se uopće radi, kao ni kada se navodni pokušaj samoubistva dogodio.

Dalje je navedeno i to da je “prema posljednjim informacijama, zdravstveno stanje djevojčice stabilno i ona se nalazi van životne opasnosti”.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*