Priština: U okviru projekta bratimljenja škola oko 500 učenika sa Kosova putuje u Tursku

Oko 500 učenika, koji uče turski jezik na Institutu “Yunus Emre” na Kosovu putovaće u Tursku gde će imati mogućnost da praktikuju turski, da obiđu Istanbul i Balikesir, kao i da se izbliza upoznaju sa turskom kulturom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Instituta “Yunus Emre” na Kosovu navodi se da je inicijativa potekla od predsednika opštine Karesi, Yucela Yilmaza i da ju je podržao Institut “Yunus Emre” na Kosovu. Poseta će biti realizovana od 2. do 7. maja 2017.

“Učenici škola, iz sela Jupe, opština Prizren i škole “Mehmet Akif” iz sela Šušica, poznatije kao rodno mesto oca Mehmeta Akifa Ersoja, pripremaju se da idu u Karesi. Kosovski učenici koji uče turski jezik, biće smešteni u domovima učenika srednje škole “Karesi Mehmet Seref Eginlioglu” i osim mogućnosti da se međusobno upoznaju i razgovaraju na turskom jeziku, biće u prilici da uče i o kulturi turske države”, navode iz Instituta “Yunus Emre”.

Deo programa, dodaje se, biće i direktori i nastavno osoblje tih škola.

“Direktori škola i nastavnici će imati priliku da posete niz škola širom Karesija i okoline. Tom prilikom će moći međusobno da podele iskustva. Takođe, se očekuje da budu potpisanu protokoli o bratimljenju škola”, saopšteno je iz Instituta “Yunus Emre”.

Očekuje da dođe i do uzvratne posete turskih učenika i nastavnika Kosovu.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*