Podgorica: Uklonjena 250 kilograma teška bomba

Tokom građevinskih radova u krugu bivše kasarne Morača na Bulevaru Stanka Dragojevića u Podgorici, danas je pronađena neeksplodirana avio bomba iz Drugog svjetskog rata, njemačke proizvodnje, teška oko 250 kilograma, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da građevinski radnici bombu nisu primijetili odmah, nego tek nakon što su zemljani materijal odvezli prema periferiji grada, na Kakarickoj gori. Potom su obavijestili Upravu policije.

“Nakon toga službenici Odsjeka za neekspolodirana ubojna sredstva Direktorata za vanredne situacije MUP-a izašli su na lice mjesta i, u skladu sa standardnim operativnim procedurama, zbrinuli sredstvo”, saopšteno je iz MUP-a.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelujem na građane da ukoliko primijete neko neeksplodirano ubojno sredstvo nikako sami ne djeluju, već da se obrate Operativno-komunikacionom centru na broj 112 ili Upravi policije na broj 122, kako bi se osigurala stručna i bezbjedna procedura.

“Takođe, imajući u vidu rasprostranjenost mina i granata zaostalih iz pređašnjih ratova, apelujemo i na građevinske preduzimače da prilikom izvođenja radova na iskopavanju angažuju stručna lica koja vrše pregled terena i na taj način umanje potencijalni rizik od NUS-a po ljude i okolinu”, navodi se u saopštenju.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*