Spremamo se kao da će biti završnice Kupa BiH

U ženskom rukometnom klubu Jedinstvo AtlasRelax ogorčeni su na čelnike Rukometnog saveza BiH zbog toga što se još ne hoće li biti organizovana završnica Kupa BiH.
Direktor kluba Elmir Grabčanović kaže da je cijela sezona u klubu podređena nastojanju da se poslije dugo vremena osvoji jedan trofej.

Prvenstvo je osvojila ekipa Gruda, ostao je još Kup BiH.

– Mi se pripremamo kao da će završnice Kupa biti. Ako se to ne dogodi, ekipu ćemo raspustiti 22. maja, dan nakon termina određenog za finale Kupa BiH – kaže Grabčanović za Fenu.

O mogućnosti da, ako Krivaja odustane od organizacije Kupa, završnica ponovo bude u Tuzli, Grabčanović kaže da su za to mali izgledi.

– Možda i bi da nam je ostavljeno više vremena. Rok za prijavljivanje za domaćina završnog turnira bio je 21. april. Do danas Savez, a ni komesar takmičenja, nisu uradili ništa. Ostalo je svega 10 dana i rok je kratak. Posebno zbog toga što domaćin mora osigurati pehare, medalje, prikupiti sredstva za plaćanje službenih osoba, osigurati i platiti dvoranu, a to nisu mala sredstva – navodi direktor tuzlanskog kluba.

Kaže da je za sve kriv RSBiH, kome je “jedina briga da od klubova naplaćuje kotizaciju za takmičenja i kazne”.

– Dokle će klubovi sami sebi kupovati pehare i medalje i šta mi, ustvari, od svega toga imamo? Kome treba ovakav Savez koji se brine, izgleda, jedino o reprezentaciji, dok je ženski rukomet na margini. Zbog svega što se dešava, mislim da završnice Kupa 80 posto neće biti – zaključio je Grabčanović.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*