Do sada nepoznati detalji iz života princeze Diane

Prema dokumentarcu ljubav Dianinog života bio je Hasnat Khan, hirurg iz Pakistana koji je radio u Londonu. Sretali su se u bolnici u kojoj je liječena njena prijateljica. Voljeli su se, ali Khan nije bio siguran da njihova veza ima budućnost zbog kulturalnih razlika i medijske pažnje koju bi njihova veza izazvala, a na koju nije bio spreman.

Tokom službene istrage Dianine smrzi Khan je rekao kako je krila vezu s Dodijem Al Fayedom od njega te da ju je posljednje noći stalno zvao na telefon ali da je nije mogao dobiti i da je mislio da je promijenila broj.

Dodija Al Fayeda zamalo nikad nije upoznala. Bila je na ljetovanju u Saint Tropezu s njegovim ocem Mohamedom, a povela je i svoje sinove Williama i Harryja. Tog je ljeta upoznala Dodija.

Mrzila je medije ali ih je znala okrenuti u svoju korist. Često se ljutila i zbog izjava i intervjua koje su njeni prijatelji i članovi porodice davala novinarima. Kraljevski glasnogovornik Dickie Arbiter rekao je da se osjećala “lovljeno i progonjeno”. Ipak, upravo su mediji bilo sredstvo kojim je slala poruke i slala poruke Charlesu za njegovo ponašanje.

Imala je težak odnos sa svojom majkom Frances Shand-Kydd. Njena majka se dva puta udavala pa je Diani bilo presudno da njen brak s Charlesom funkcionira. Nakon što se Diana razvela, njena majka se protivila njenim novim vezama, naročito kada su pitanju bili muškarci muslimanske vjeroispovijesti i napetost između njih dvije stalno je rasla.

Diana nije željela plesati s Johnom Travoltom na jednoj večeri. Željela je plesati s plesačem Mikhailom Baryshnikovom koji je bio njen “junak”, ali odluka da to bude Travolta joj je nametnuta.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*