Manchester United i Ajax u finalu Evropske lige

Fudbaleri Manchester Uniteda i Ajaxa su ovjerili plasman u veliko finale ovosezonskog izdanja Evropa lige nakon što su odbranili prednost iz prvih duela polufinala.

Manchester United i Celta su remizirali rezultatom 1:1, što je bilo dovoljno engleskom velikanu za plasman dalje. Prvi pogodak je postigao Marouane Fellaini već u 13. minuti. Dugu loptu koja, na početku, nije puno obećavala je poslao Marcus Rashford, ali je Fellaini izvrsno reagovao i pogodio iz peterca.

Fudbaleri Celte se nisu predavali u ovom susretu, pa su tako stvorili nekoliko izglednih prilika u ovom susretu. Najbolju šansu je imao Iago Aspas u samom finišu poluvremena, ali je njegov šut glavom prošao blizu stative. Najljepši detalj susreta je viđen u 49. minuti kada je Henrikh Mkhitaryan šutirao iz prve nakon odbijene lopte iz kornera, a golman Sergio Alvarez je odbranom još više uljepšao ovaj trenutak.

Do kraja susreta Celta je uspjela da učini situciju komplikovanom, jer je Facundo Roncaglia pogodio nakon ubačaja Thea Bongonde u 85. minuti. Samo dvije minute kasnije viđene su nemile scene jer je strijelac gola Roncaglia ušao u obračun sa Ericom Baillyjem, pa su obojica dobili crveni karton.

U drugom duelu Lyon je slavio rezultatom 3:1 protiv Ajaxa, ali to nije bilo dovoljno za plasman u finale zbog poraza u prvom duelu rezultatom 1:4 u Amsterdamu.

Velika drama je viđena na Olympique Lyonnais Parku jer je domaćin preokrenuo rezultat i stigao na korak od produžetaka. Kasper Dolberg je šestim golom u Evropa ligi ove sezone doveo goste u vodstvo i sve je tada “mirisalo” na lagan posao za goste. No, Alexandre Lacazette je postigao dva pogotka u dvije posljednje minute sudijske nadoknade prvog poluvremena i tako vratio vjeru svom timu,.

U 81. minuti ozbiljni napadi francuskog tima rezultirali su pogotkom koji je postigao rezervista Rachid Ghezzal. Samo tri minute kasnije Nick Viergever je dobio drugi žuti karton i tako doveo svoj tim u lošu poziciju. Ipak, Ajax se nekako uspio odbraniti, pa ćemo holandski tim gledati u finalu ovosezonske Evropa lige.

(Vijesti.ba / SCsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*