Podrška djeci bez roditelja: Bingo donirao 40.000 KM za SOS Dječija sela BiH

Kompanija Bingo Tuzla danas je potpisivanjem ugovora sa SOS Dječijim selima BiH donirala ček od 40.000 KM kao podršku u odrastanju djeci bez roditeljskog staranja. Na ovaj način, Bingo je osigurao pokriće godišnjih troškova jedne SOS porodice te školski pribor i knjige za 30 djece.
Ugovor su danas u Kući za goste potpisali Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije kompanije Bingo Tuzla i Amir Omanović, nacionalni direktor SOS Dječijih sela.

Omanović je naglasio kako je Bingo najbolji prijatelj Dječijih sela. Kako je kazao, saradnja s Bingom nije fokusirana samo na jedan dan u godini, već kroz svakodnevne razgovore nastoje pružiti što bolju podršku djeci i mladima.

“Ogroman doprinos našem radu je 40.000 KM. Mi tim novcem, na nivou jedne godine, dobijamo sve što nam je potrebno za funkcionisanje i rast djece jedne SOS porodice. To nama znači mnogo. Međutim, kada je riječ o Bingu, to je kompanija koja kroz korporativnu odgovornost prepoznaje partnera u SOS selu. Bingo prati naš rad i u nama vide partnera s kojim vrijedi razgovarati o pomoći djeci i mladima. Mogu reći da zajedno ulazimo u momente biznis fokusiranog pristupa kada je riječ o podršci mladima koji izlaze iz SOS brige. Nadam se da će ovo naše prijateljstvo još potrajati”, istaknuo je Omanović.

Bingo već četiri godine zaredom donira novac kako bi pokrio godišnje troškove života jedne SOS porodice sa sedam djevojčica i dječaka. Prošle godine donirali su ček od 32.000 KM.

Ibrahimović je rekao kako je poseban osjećaj biti prijatelj sa SOS Dječijim selima.

“Ovo je dan kada ne treba previše govoriti o Bingu. Osim saradnje koju smo ostvarili sa SOS Dječijim selima, mi svakodnevno pokušavamo animirati društvenu zajednicu i naše poslovne partnere da pruže pomoć SOS Dječijim selima. Pored brige o njima, ovoj djeci i mladima treba dati šansu da sutra samostano izađu u svijet, a to ćemo postići tako što ćemo im dati da rade. Mi ćemo učiniti sve da im pokušamo naći zaposlenje”, naglasio je Ibrahimović.

Podsjećamo, u 26 SOS porodica osiguran je dom za skoro 300 djevojčica i dječaka iz različitih dijelova BiH. U sistemu socijalne zaštite, SOS Dječija sela BiH su jedinstvena organizacija koja brine o djeci ne samo do punoljetstva, već do njihove potpune samostalnosti, ulažući sve resurse u njihovu budućnost.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*