Milorad Dodik: RS ima male koristi od BiH, a mi nismo ni zainteresirani da država funkcioniše

“Očigledno je da je BiH u totalnoj krizi, sve što su oni u zajedničkim institucijama rekli kada su došli na vlast ništa nisu ostvarili, danas je Bosna i Hercegovina u rasulu na svim institucionalnim nivoima, jedina stvar koja u njoj funkcioniše je Republika Srpska i njene institucije i zato neki i pokušavaju da taj dio krize odozdo prenesu ovdje”, rekao je predsjednik RS-a, Milorad Dodik, u obraćanju novinarima nakon obilježavanja dana nekadašnje VRS.

Dodik je istakao da je demokratsko pravo nekoga da ima takav stav, ali i da im on poručuje da će RS, u funkcionalnom smislu, nastaviti da funkcioniše.

“Federacija je, također, u permanentnoj krizi, mnogi kantoni imaju probleme, tako da je vidljivo da je RS jedino mjesto u BiH koje može biti održivo i koje može samostalno da funkcioniše. Republika Srpska ima male koristi od ovakve BiH i za sve vrijeme postojanja ovakve BiH, RS ne može ukazati ni na jedan posao koji je urađen na nivou BiH, a da je bio koristan za RS, pa tako i ovo vrijeme pat-pozicije koje je napravljeno šalje jednu sasvim pogrešnu i lošu poruku, onemogućava razvoj i pruža priliku nedoraslim političarima, isfrustriranim, onima koji mrze i ne mogu da gledaju u budućnost nego se samo osvrću iza sebe, da zablokiraju sve. Naravno, mi nismo ni zainteresovani da to funkcioniše i bilo bi dobro da nemamo nekih problema koje imamo, ali šta da radimo“, izjavio je Dodik.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*