Sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH danas na sjednici u Sarajevo razmatrat će prijedloge odluka o kupovini objekata za smještaj institucija Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je razmatranje više prijedloga odluka i rješenja o imenovanjima, između ostalog i Prijedlog odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog rješenja o razrješenju vršioca dužnosti direktora i dva vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH te Prijedlog rješenja o imenovanju direktora i dva zamjenika direktora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

Vijeće ministara BiH će razmatrati i informacije o isteku mandata pojedinih rukovodilaca institucija i članova upravnih odbora.

Na dnevnom redu bi trebala da se nađe Informacija Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s novim pristupom Evropske unije prema zemljama zapadnog Balkana, a u kontekstu regionalne saradnje.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o poduzetim aktivnostima po dostavljenoj naredbi Tužilaštva BiH za provođenje istrage protiv direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Očekuje se i razmatranje Prijedloga za imenovanje člana Ureda za razmatranje žalbi BiH između priznatih stručnjaka upravnog prava s teritorije Federacije BiH.

Između ostalog, Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Prijedlog odluke o upotrebi dijela sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za Univerzalne mobilne telekomunikacijske sistema za 2011. i 2012. godinu za finansiranje druge “A“ faze Projekta digitalizacije mikrovalnih veza Javnih radiotelevizijskih servisa BiH, kao i Prijedlog odluke o upotrebi dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH za finansiranje druge “B“ faze Projekta digitalizacije mikrovalnih veza Javnih radiotelevizijskih servisa BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*