Partnerstvo i saradnja između Građevinsko-geodetske škole iz Tuzle i Polybau škole iz Švicarske se nastavlja

 

Saradnja GGŠ iz Tuzle i Polybau škole se nastavlja. Jučer i danas se nastavlja edukacija polaznika, prve generacije “Izolateri ovojnice objekta” koje vode profesori iz Tuzle i Polybau škole. Učenici imaju priliku da nastave da uče kroz praktičan rad i da istovremeno pokažu šta su sve naučili tokom prve godine svog školovanja.

U toku je priprema za intenzivnu edukaciju prve generacija, koja će se održati u Polybau školi  u Švicarskoj.  U oktobru 2017. menadžment GGŠ i učenici prva generacija “Izolateri ovojnice objekta” putuje u Švicarsku.

Jučer je održan sastank menadžmenta GGŠ iz Tuzle i Polybau škola iz Švicarske sa predstavnicima građevinskih firmi iz Tuzlanskog kantona u cilju uspostavljanja bolje saradnje između škole i firmi, obezbjeđivanja mjesta za obavljanje praktične nastave i eventualno zaposlenje.Građevinske firme su istakle da im nedostaje radnika ove struke i da je važno da se u školama obučavaju kadrovi koji nedostaju na tržištu rada. Dogovoren je sastanak sa predstavnicima većih građevisnkih firmi naredne sedmice u Kantonalnoj privrednoj komori TK, gdje će se dogovoriti o prevazilaženju problema upisa učenika u stručna zanimanja.

Građevinsko-geodetska škola u Tuzli jedina u BiH nudi zanimanje “Izolater ovojnice objekta”. Ovo zanimanje je takvo da se za pronalazak posla ne mora ići u inostranstvo, a i ako se ode i tamo se može lako naći posao, jer energetska efikasnost je top tema u cijelom svijetu.

Iz Građevinsko-geodetske škole pozivaju roditelje i učenike koji su u dilemi šta da upišu nakon osnovne škole da nas posjete i da se upoznaju o novom zanimanju “Izolateri ovojnice objekta”. Ovo zanimanje će im omogućiti da za 3 godine školovanja steknu dovoljno znanja i vještina da nakon završetka školovanja mogu naći posao i u BiH i u inostranstvu i da zarađuju i žive zahvaljujući svom radu.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*