BIHAMK: Pojačan intezitet saobraćaja u gradskim centrima

Jutros se na putevima u našoj zemlji saobraća po mjestimično mokrom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje je u jutarnjim satima intenzitet saobraćaja pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima i u kotlinama. Na planinskim prevojima, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

U toku su radovi na deminiranju terena, na magistralnom putu M-20 Trebinje-Ivanica (u mjestu Bobovišta). Svakodnevno, u vremenu od 7 do 17 sati, dolazi do povremenih obustava saobraćaja.

Na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), saobraća se sporije, zbog izvođenja sanacionih radova. Radovi se izvode i na magistralnim putevima: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg. Vozače molimo da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova koji još uvijek traju na području Hrvatske, na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*