Tuzla u borbi protiv homofobije, bifobije i transfobije!

Tuzla se ponosi svojom antifašističkom tradicijom i multikulturalnosti koja pod svojim okriljem sve njezine građane i građanke drži ravnopravnima i slobodnima u svojim pravima i mogućnostima, ističe se u saopćenju iz Tuzlanskog otvorenog centra, u povodu 17. maja , Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije .

Međutim, LGBTI populacija trpi fizičko, emotivno i ekonomsko nasilje koje im sprečava da se osjećaju sigurno, te im onemogućava osnovno ljudsko pravo na egzistenciju. LGBTI osobe u  našem gradu su vaša djeca, radnici i radnice, studenti i sudentice, rodbina, poznanici i poznanice, prijatelji i prijateljice, susjedi i susjetke, a vrlo često su prisiljeni/e skrivati svoj identitet zbog straha od odbacivanja, otkaza, mobinga i povrede fizičkog integriteta.

Povodom 17. Maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOT), Tuzlanski otvoreni centar vas poziva na prihvaćanje, razumijevanje i otvorenost prema vašim sugrađanima i sugrađankama homoseksualnog, biseksualnog i trans identiteta kako bi ovo uistinu bio grad za sve koji/e će se nastavljati opirati fašizmu, diskriminaciji i ugnjetavanju ranjivog tkiva našeg društva.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*