Putin: U SAD-u se širi politička šizofrenija

Ruski predsjednik Vladimir Putin komentirao je nedavne optužbe američkih medija da je američki predsjednik Rusiji otkrio strogo čuvane tajne u vezi s terorističkom organizacijom ISIS i kazao kako je to plod šizofrenije koja se širi na političkoj sceni u SAD-u, javlja Anadolu Agency (AA).
“Vidimo da se u SAD-u širi politička šizofrenija. To je jedino moguće objašnjenje za neosnovane optužbe koje čujemo“, kazao je Putin nakon današnjeg sastanka sa italijanskim premijerom Paolom Gentilonijem u Sochiju.

Putin je također kazao kako je Rusija spremna američkom Senatu dostaviti transkript razgovora koji je vođen u ponedjeljak kada se u Bijeloj kući sa Trumpom sastao šef ruske diplomacije Sergej Lavrov, a kada je prema tvrdnjama medija Trump odao važne tajne.

Ruski predsjednik je u šaljivom tonu dodao da će ukoriti ministra Lavrova je mu nije dostavio tajne koje mu je Trump navodno povjerio.

“Antiruska politika u Americi se sve češće koristi. Oni koji to rade su glupi ako ne shvataju da time štete interesima svoje zemlje, a ako su svjesni toga onda su opasni ljudi. Mi se nikada nismo, niti ćemo se ikada miješati u unutrašnje stvari SAD-a“, kazao je Putin.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*