Kiša i grad uzrokovali brojne probleme u Banjaluci i okolini

Obilne padavine u Banjaluci izazvale su probleme u odvijanju saobraćaja, a na nekoliko lokacija prijavljeno je plavljenje podruma, odnosno pomoćnih prostorija, rečeno je Srni u gradskom Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Šef Odsjeka Mladen Ćućun rekao je Srni da je za 20 minuta u poslijepodnevnim satima palo 20 litara kiše po metru kvadratnom, te da odvodni sistemi nisu mogli da prime veliku količinu oborinske kanalizacije.

On je naveo da su plavljena prijavljena u ulicama Đorđa Jovetića na Pobrđu i Ivana Gorana Kovačića u Lazarevu, te na tranzitu kod ugostiteskog objekta “Kamel”.

Ćućun je naveo da je na tim lokacijama voda ušla u podrume, odnosno pomoćne objekte pet do 10 centimetara.

Prema njegovim riječima, sve raspoložive ekipe su na licu mjesta i interveniše se po prijavi građana.

Obilne padavine sa jakim vjetrom i gradom pogodile su danas područje Laktaša, Prnjavora i Dervente, a do večeri lokalne nepogode očekuju se i na području Semberije, odnosno Bijeljine, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

“Najviše grada zabilježeno je u regonu od Laktaša, pa na sjever do rijeke Save, oko Dervente, Prnjavora. Za sada, to su prve informacije koje imamo”, izjavila je Srni dežurni meteorolog Milica Đorđević.

Đorđevićeva je rekla da su obilne padavine zabilježene poslije 16.00 časova, te da je za samo dvadesetak minuta palo više od 20 litara kiše po metru kvadratnom.

“Padavine još nisu gotove. U narednih sat, malo više od sat vremena, biće jačih pljuskova i vjetra u Bijeljini, a nije isključeno da ponegdje bude sugradice i grada”, rekla je Đorđevićeva.

Prema njenim riječima, oblaci koji donose sitan grad su oko Tuzle i Broda i premiješataju se prema Semberiji.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*