Policija još traga za tri osobe koje se sumnjiče za ubistvo Anesa Mešića na Otesu

Podsjetimo, Mešić je ranjen ali je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo uprkos naporima medicinskog osoblja da ga spasi. Pucnjava se dogodila oko 14:25 sati u ulici Trg Oteškog bataljona.

Mešić je od ranije poznat policiji. Hapšen je nekoliko puta, a sumnjičio se za fizičke napade, pucnjave, pokušaj ubistva i posjedovanje droge. U februaru ove uhapšen je zbog sumnje da je s Medinom Kosom iz Konjica i Mariom Mrnjavcem iz Firence učestvovao u napadu na muškarca i ženu H. T. i P. J. koji se dogodio upravo u ulici gdje je ubijen.

U 2015. godini uhapšen je zbog sumnje da je s još jednom osobom zbog sumnje da su počinili krivično djelo ubistva u pokušaju, a pokušali su ubiti Asima Arnautovića u sarajevskom naselju Dolac Malta.

Prije četiri godine se nakon 15-dnevnog bjekstva predao policiji zbog incidenta koji se dogodio u ugostiteljskom objektu Italijano na Trgu Oteškog bataljona u ilidžanskom naselju Otes. Tada je hicem iz pištolja ranio u glavu Edina Mangafića (26). U 2011. godioni uhapšen je zbog posjedovanja droge.

Mešić je bio u braku, a dan prije nego je ubijen, proslavio je svoj rođendan.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*