Medžlis IZ Tuzla prezentovao planirane ramazanske aktivnosti

Medžlis Islamske zajednice Tuzla organizovao je  danas predramazanski doručak za predstavnike medija i dopisništava u Tuzli. Tokom ovog susreta glavni imam Medžlisa Tuzla, hfz. Ahmed ef. Huskanović, prezentovao je planirane ramazanske aktivnosti Medžlisa Tuzla.

Kao novitet u ovogodišnjem Ramazanu, prezentovao je podatak da će šest noći u toku Ramazana imati poslijeteravijsko druženje na Trgu slobode gdje će biti upriličena i gostovanja učača Ilahija i Kasida i interpretatora sevdalinke, tačnije 3., 4. i 5. juna te 15., 16. i 17. juna.

Najavljen je dolazak Armina Muzaferije, Eldina Huseinbegovića te još nekih interpretatora sevdalinke.

I ovog ramazana biti će upriličen iftar na otvorenom, na Trgu slobode. Prije iftara će također biti upriličen program kojim će pokušati privući pažnju prolaznika na Trgu slobode. Program ulazi u okvir manifestacije „Ramazan u Bosni“ te u okvir manifestacije „Ljeto u Tuzli“.

Glavni imam Medžlisa Tuzla, hfz. Ahmed ef. Huskanović kazao je da Grad Tuzla podržava sve planirane aktivnosti.

Praksa oglašavanja iftara pucnjem iz topa zadržana je i ove godine. Top će oglašavati vrijeme iftara sa uobičajnih lokacija Kicelj, Debelo Brdo i Ilinčica. Ovu posebnu razamazansku aktivnost i ove godine podržala je Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

U okviru ramazanskih aktivnosti i ove godine će se učiti tri hafiske mukabele, u džamiji “Kralj Abdullah”, Čaršijskoj džamiji i Turalibegovoj džamiji. Planirana je realizacija niza vjerskih i humanitarnih aktivnosti- istaknuto je ovom prilikom.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*