U nedjelju zaprašivanje protiv komaraca na području Tuzle

Obavještava se javnost da će radi zaštite zdravlja građana na području općina Tuzlanskog kantona u narednim danima biti izvršeno suzbijanje odraslih formi komaraca, a tretiranje će se obaviti metodom toplog i hladnog zamagljivanja sa zemlje.

Planirano je da se tretiranje na područjima općina Doboj Istok i Gračanica izvrši u subotu, 2.augusta.2014.godine u večernjem terminu od 19:00 do 24:00 sati, te nastavi narednog jutra od 04:00 do 07:00 sati.

Na područjima općina Tuzla i Lukavac tretiranje će biti izvršeno u nedjelju 3.augusta 2014. godine u večernjem terminu od 19:00 do 24:00 sati, te nastavi narednog jutra od 04:00 do 07:00 sati.

Prema uputama kompanije Sanitacija d.o.o. Sarajevo, koja će vršiti tretman, upozoravaju se pčelari da u te dane preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela, odnosno da natkriju pčelinja društva kartonom ili drugim priručnim sredstvima.

INSISTIRA SE DA SE PČELINJA DRUŠTVA NE ZATVARAJU.

U slučaju loših vremenskih uslova, tretman će se nastaviti naredni dan u večernjem ili jutarnjem terminu ili kada to vremenski uslovi dozvole.

(Ured za informisanje TK /RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*