Pripreme teku po planu, utakmica BiH – Island humanitarnog karaktera

Ljubitelji košarke u Tuzli će, nakon dužeg perioda, imati priliku da ugoste mušku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Izabranici Duška Ivanovića će, podsjetimo, 17.avgusta u Mejdanu igrati kvalifikacioni meč sa Islandom za odlazak na Evropsko prvenstvo 2015.godine. Kako bi sve bilo onako kako dolikuje jednom gradu košarke, danas je održana i Prva sjednica Organizacionog odbora utakmice.

Ovo je prilika da Tuzla još jednom pokaže kakav je domaćin, a dosadašnje košarkaške utakmice su pokazale da je atmosfera u Mejdanu jedinstvena. Organizacioni odbor utakmice je već obišao dvoranu kako bi se uvjerio u trenutno stanje.

„U Mejdanu se radi užurbano i u naredna dva dana očekujemo da će biti urađeno sve što je neophodno u skladu sa propozicijama, koje propisuje Međunarodna košarkaška federacija FIBA. Možemo reći da će Mejdan biti spreman i osvježen i svi će se sigurno ugodno osjećati. Možda će jedini problem biti broj gledalaca na ovoj utakmici“, kazao je Jadran Lasetović, predsjednik Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla.

Posebna pažnja organizatora je na smještaju reprezentacija, jer će u Tuzli boraviti nekoliko NBA igrača, onih koji igraju Euroligu, a poznato je da selektor BiH Duško Ivanović spada u red svjetskih trenera.

„Osim Mejdana, akcenat je na smještaju, da se naši reprezentativci ugodno osjećaju, da budu pošteđeni bilo kakvih stresova i neugodnih situacija. Ubjeđen sam da će se ugodno osjećati, jer mi smo gostoljubiv grad, ljudi su jako prijatni i komunikativni i nisu skloni lošem ponašanju“, dodao je Lasetović.

Kvalifikaciona utakmica BiH – Island bit će i humanitarnog karaktera. Sav prihod od prodatih ulaznica, bit će usmjeren za one koji su ugroženi  u majskim poplavama. Stoga organizatori očekuju punu dvoranu i pobjedu naše selekcije na putu ka Eurobasketu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*