IPI Akademija Tuzla: Vrijedni rezultati studenata još jedan dokaz kvalitetnog rada

Visoka škola “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla privodi kraju najuspješniju akademsku godinu od svog osnivanja, a u kojoj će ispratiti i prvu generaciju diplomanata.

Od početka svog rada, oktobra 2014. godine, IPI Akademija je stasala u modernu visokoškolsku ustanovu, koja je uspostavila čvrstu saradnju sa nekoliko fakulteta u BiH i Evropi. Najaktuelniji je onaj sa Fakultetom za informacijske studije u Novom Mestu (Slovenija).

-Studenti koji studiraju na našoj visokoškolskoj ustanovi će u skladu sa potpisanim sporazumom moći besplatno nastaviti master studij u Sloveniji. Također studenti koji će se tek upisati imaju mogućnost paralelnog upisa na naš i fakultet u Novom Mestu i mogućnost da steknu slovensku i bh. diplomu – rekao nam je Damir Bećirević, direktor IPI Akdemije.

U mnoštvu onog što su uradili u protekle tri godine, u kojima su relizovali značajne projekte iz oblasti poduzetništva, ugostili brojne strane predavače i stvorili dobre uslove za studiranje, u IPI akdemiji su najviše ponosni na posljednje uspjehe njihovih studenata.

U samo tri mjeseca rada Studentskog kluba, koji okuplja pedesetak najaktivnih studenata, zabilježen su rezultati vrijedni pažnje koji su tek još jedan dokaz kvalitetnog rada na IPI akademiji u Tuzli.

Članovi Studentskog kluba su sa ponuđenim rješenjem “Ranog otkrivanja poplava” nedavno na  “NASA Space Apps Challenge 2017” u Tuzli osvojili prvo mjesto i nominaciju za svjetsko takmičenje.

-Naši profesori nas uče ne samo da prepoznajemo problem nego da ga i rješavamo. Plod takvog rada je i naše ponuđeno rješenje za rano otkrivanje poplava. Radi se o sistemu senzora postavljenim na kritičnim  i prvougroženim tačkama prilikom poplava, koji preko web platforme na vrijeme upozoravaju javnost na nadolazeću opasnost. Reakcije nadležnih insitucija koje se bave ovim problemom su odlične i iskreno se nadamo se da će u budućnosti ova platforma i zaživjeti – istakao je Ali Mokayes, student 2. godine Informacionih tehnologija IPI Akademije.

Članovi Studentskog kluba su kao partneri Internacionalnog Burch univerziteta iz Sarajeva bili partneri u organizaciji 5. Foruma o domaćoj proizvodnji održanom u Neumu.

-Iz Neuma smo poslali jednu jaku poruku da svi zajedno možemo graditi bolju Bosnu i Hercegovinu, da poruka “na mladima svijet ostaje” ima osnova i da smo mi mladi spremni da kreiramo promjene – prenijela nam je svoje impresije sa Foruma Nerma Halilagić, studentica 2. godine Tržišnih komunikacija IPI Akademije, napominjući da uskoro slijedi novi projekat sa njihovim kolegama sa Burch Univerziteta.

Studenti IPI akademije su pored znanja pokazali da su spretni kada su u pitanju sportske vještine.  Na posljednjoj studentskoj Balkanijadi u Tuzli osvojili su drugo mjesto u košarci i treće mjesto u šahu.

Visoka škola “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla pruža stručno visokoškolsko obrazovanje iz oblasti savremenog poslovanja, informacionih tehnologija i tržišnih komunikacija i trenutno ima 340 upisanih studenata.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*